Voorjaarsaanbod Magenta

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  11/02/2019
Voorjaarsaanbod Magenta

Graag stellen we het voorjaarsaanbod van Magenta voor in Kortrijk:

1) Een basisreeks van 4 Magenta workshops Kortrijk met als startdatum maandagavond 18 maart 2019

Het vinden van een goede zorg-werk-leven balans is voor ouders niet altijd gemakkelijk. In een reeks van 4 workshops met andere ouders van een zorgenkind tussen 0 en 14 jaar bieden ze een waaier aan praktische  informatie en inzichten vanuit time management om adem te krijgen in de drukte van alle dag. Ze bekijken ook het proces van zorg delen met anderen en praktische handvaten voor overleg met professionelen. Het programma wordt begeleid door ouders die zelf een zorgenkind hebben. 

Hun vertrekpunt is dat elk gezin anders is en dat elke ouder/ouderpaar eigen keuzes maakt. Ze merken wel elke keer hoe ouders inspiratie opdoen tijdens de workshops, leren van elkaar, deugd hebben van herkenbare voorbeelden te horen en elkaar met een half woord verstaan. Ook “De roze kaart”, een overzicht van alle nuttige informatie is voor veel ouders een welgekomen hulp.
Meer info en inschrijvingen: http://www.magentaproject.be/

2) Provinciale thema-avonden ”Leren leven met levend Verlies“

U bent van harte welkom op de avond in Brugge op 4 april 2019, om 19u30 in KU Leuven Campus Brugge, Spoorwegstraat 12, Brugge

Manu Keirse is onze gastspreker. Hij zal spreken over het omgaan met de handicap, ontwikkelingsstoornis of ziekte van je kind. Wat met gevoelens van verdriet, onmacht en onzekerheid?

Kan je dat een plaats geven of is het eerder ‘leren leven met levend verlies’.

Breng gerust familieleden, vrienden, buren,.. uit om de avond ook bij te wonen. Dan kan je napraten en je gedachten of gevoelens delen met mensen die bij jou en je gezin betrokken zijn.

Klik hier voor inschrijvingen en info voor particulieren
Klik hier voor inschrijvingen en info voor professionelen en studenten

Als deze avond u niet past dan kan u ook aansluiten in Gent, Leuven, Hasselt of Antwerpen.       

En tot slot: bijzonder aanbod voor mensen die na een periode van stopzetting of vermindering van werk omwille van de zorg thuis terug aan het werk willen gaan: je kan gratis jobcoaching krijgen, in combinatie met coaching vanuit Magenta.

Aarzel niet om contact op te nemen met de jobcoach want het project eindigt in september 2019 – laatste kans om nog in te stappen (!)

Meer info kun je in de bijlages onderaan terugvinden.

Uitnodigingsbrief workshops Magenta in Kortrijk

Downloaden

Informatie thema-avond Leren leven met levend Verlies

Downloaden

Mantelzorgers (terug) aan het Werk

Downloaden