Nieuws van Magenta in 2021: toolbox en digitaal aanbod voor ouders van een zorgenkind

Leen Vandenberghe 18/02/2021
Nieuws van Magenta in 2021: toolbox en digitaal aanbod voor ouders van een zorgenkind

Magenta lanceert toolbox To be or not to be

De toolbox is ontwikkeld om ouders, broers, zussen, partners,…te helpen beslissen om zelf wel of niet persoonlijk assistent te worden van hun kind of familielid. Je vindt er ook uiteenlopende tools die je kan gebruiken in je begeleidingswerk met ouders die (nog) geen budget ontvangen:

  • hoe kijk je als ouder naar je eigen zorgrol?
  • hoe leggen we de puzzel van ondersteuning voor je kind?
  • even stilstaan bij de loopbaanwensen van de ouder

Je kan nu al inschrijven in een digitale infosessie van een uurtje om snel zicht te krijgen op de mogelijkheden om met de toolbox aan de slag te gaan op volgende data:

  • Donderdag 29 april van 9 tot 10 of van 11 tot 12
  • Dinsdag 11 mei van 12 tot 13 of van 15 tot 16

Hoe inschrijven?

Het Magenta team kijkt uit naar nieuwe vormingsmomenten met professionelen maar wacht even af tot de coronasituatie het toelaat om elkaar life te ontmoeten. Als je met je collega’s een coronaproof sessie wil over partnerschap met ouders of het omgaan met jullie informatierol dan kan dat steeds aangevraagd worden via noor.seghers@kuleuven.be  

Gratis digitaal aanbod voor ouders van een zorgenkind

Het aanbod van Magenta gaat tijdelijk online:

 

  • Online aanbod voor ouders van een zorgenkind van 0-14 jaar (online reeks van 4 sessies die starten vanaf maart 2021) 

 

Tijdens de workshops biedt Magenta een waaier aan praktische informatie en inzichten vanuit time management om adem te krijgen in de drukte van alle dag. Ook het proces van zorg delen met anderen wordt bekeken en praktische handvaten voor overleg met professionelen worden aangereikt.  Het programma wordt begeleid door ouders die zelf een zorgenkind hebben. Het vertrekpunt van Magenta is dat elk gezin anders is en dat elke ouder/ouderpaar eigen keuzes maakt. Ouders inspireren elkaar tijdens de workshops, leren van elkaar en hebben deugd van herkenbare voorbeelden te horen en elkaar met een half woord te verstaan.  Ook “De roze kaart”, een overzicht van alle nuttige informatie is een welgekomen hulp.

 

  • Online aanbod voor ouders van zorgenkind van 15 tot 25 jaar (Online reeks van 2 sessies)

 

Je kind met een beperking wordt meerderjarig of is gestart met zijn/haar leven als jongvolwassene. Dat brengt heel wat uitdagingen, vragen, nieuwe zoektochten met zich mee. Het vraagt veel schakelen: sneller, trager, opnieuw, veel emoties, nieuwe verbindingen zoeken, richting bepalen, …Via 2 workshops biedt Magenta handvaten bij wat deze periode voor je gezin en je kind brengt. Enerzijds wordt er overzicht gebracht in de informatie die voor jou en je kind van belang is – o.a. via kennisclips die je op eigen gepast moment kunt bekijken. Anderzijds laat Magenta zich inspireren door ervaringen en onderzoek en wordt daarover uitgewisseld met andere ouders.

 

  • Online aanbod module batterijen opladen /tijd vrijmaken (1 sessie van 19:30 tot 21 uur) 

 

In deze module komen enkele items en inspirerende tips uit de magentaworkshop aan bod, waar je mee aan de slag kan gaan. Deze online module vraagt geen voorbereidingstijd. De online module wordt opnieuw  gepland in het voorjaar van 2021! Je kan je alvast aanmelden om de module te volgen zodat je als eerste de kans hebt om in te schrijven.

Meer info en inschrijven voor de online workshops: http://www.magentaproject.be/.

Past het niet, maar heb je wel interesse? Dan kan je je ook aanmelden om via mail op de hoogte te worden gehouden over nieuwe reeksen.