Er beweegt wat bij D.O.P West-Vlaanderen

Leen Vandenberghe 25/11/2021
Er beweegt wat bij D.O.P West-Vlaanderen

 

Na 10 jaar een nieuwe D.O.P-stek!

Tot en met eind juni hadden wij twee locaties. Één in het regiohuis Kasteel Tillegem te Brugge, waar onze administratieve dienst en team Noord zijn werkplaats had. Het uitvalspunt voor ons team Zuid was gevestigd in Kanaal 127 te Kortrijk.

Om onze dienst beter en efficiënter te kunnen organiseren zijn wij verhuisd naar één centraal kantoor in hartje West-Vlaanderen. Je vindt ons voortaan terug op ons nieuwe adres: Bruggesteenweg 356 te Hooglede.

Benieuwd naar onze nieuwe stek? Bekijk dan snel ons filmpje

 

Herverdeling regio’s volgens ELZ

Met het ontstaan van de Eerstelijnszones (ELZ) in Vlaanderen vonden we het als dienst een must om ook onze regio’s te herverdelen volgens de indeling van deze ELZ’s. Intern hebben wij een reorganisatie doorgevoerd door aan elke medewerker een werkingsgebied toe te wijzen waarvan de gemeentes en/of steden tot één en dezelfde ELZ behoren. In elke ELZ zijn nu 1 of meerdere medewerkers actief. Check onze contact-pagina om de nieuwe regiokaart te bekijken of download de kaart onderaan dit artikel. 
 
Aan onze inhoud en manier van werken is niets veranderd.

De D.O.P.- medewerker ondersteunt personen met een (vermoeden van) beperking in de zoektocht naar wat voor hem of haar een ‘goed leven’ betekent. D.O.P helpt de cliënt en zijn netwerk om vragen, wensen en toekomstverwachtingen duidelijk te krijgen. Dit gebeurt samen met een steungroep die de cliënt zelf kiest.

De ondersteuningsvragen, wensen en noden worden vastgelegd in een ondersteuningsplan. Samen wordt bekeken hoe dit ondersteuningsplan in concrete acties kan worden omgezet. Hierbij blijft de cliënt (en zijn netwerk) aan het stuur van zijn eigen leven.

De gesprekken gaan door op één van onze vele contactpunten in de buurt van de cliënt en hun netwerk of bij hen thuis.

 

Nieuwe regiokaart D.O.P West-Vlaanderen

Downloaden