D.O.P Academie in een nieuw jasje

D.O.P Academie in een nieuw jasje

Onze D.O.P Academie (eigen opleidingstraject voor nieuwe medewerkers die starten bij D.O.P) zit in een nieuw jasje: naast Simon (D.O.P Oost-Vlaanderen) en Cato (D.O.P Antwerpen), zijn nu ook Els (D.O.P Limburg) en Sofie (D.O.P West-Vlaanderen) actief als vormingsmedewerkers binnen de Academie. Niet alleen nieuwe medewerkers maar ook medewerkers die al lang(er) in dienst zijn kunnen geïnspireerd worden door trainingen, vormingen, studiedagen, nieuwe methodische manieren van werken, …

In juni startte de vernieuwde basiscursus voor nieuwe medewerkers: gedurende een vol jaar zijn twee groepen van tien in opleiding, om samen de kneepjes van het vak in de vingers te krijgen. Zij komen maandelijks samen op de Academie, zodat ze ook getuige zijn en deelgenoot van elkaars leertraject.  

Naast dit vaste (basis) aanbod, werken we ook aan themadagen, inspiratiedagen, specifieke methodische tools, … die we in 2023 met veel goesting zullen lanceren.

Zo kunnen ook de meer ervaren D.O.P-medewerkers zich blijven inspireren en groeien in hun job.
Infocampagne schoolverlaters: ons aanbod voor ouders, scholen en internaten

Infocampagne schoolverlaters: ons aanbod voor ouders, scholen en internaten

Onze dienst lanceerde in 2018 een infocampagne voor schoolverlaters met een (vermoeden van) beperking.
Voor scholen en internaten hebben wij een nieuw gratis aanbod om zowel de leerlingen zelf, de ouders, leerkrachten, opvoeders en andere betrokkenen de werking en het doel van onze dienst beter te leren kennen.

We kunnen folders en brochures ter beschikking stellen, aanwezig zijn op oudercontacten met een informatiestand tot het voorstellen van onze dienst aan leerlingen, ouders en/of professionelen op een infomoment.

Ben jij als ouder, school of internaat geïnteresseerd in ons aanbod?
Hieronder kun je meer informatie terugvinden, je kunt kiezen tussen de verschillende voorgestelde modules via het online-formulier (meerdere keuzes zijn mogelijk)
Bekijk hier het D.O.P-traject van Silvie en haar netwerk

Brief aanbod voor ouders, scholen en internaten

Downloaden