Sien Lagae richt Facebook-groep "Mondmaskers naaien" op

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  26/03/2020
Sien Lagae richt Facebook-groep "Mondmaskers naaien" op

"Het is heel hartverwarmend om zovelen te kunnen inspireren om zich in te zetten voor anderen, hopelijk is dit iets wat na de coronacrisis nog wat blijft hangen." 

Sien Lagae woont in Torhout en is klinisch psychologe. Momenteel loopt zij een D.O.P.-traject bij onze dienst. We zetten graag het talent van Sien even in de kijker! 

Zes jaar geleden is Sien gestopt met werken wegens een ziekte. Al van lang voor het nieuwe ­coronavirus in ons land opdook, moet Sien zuurstof krijgen, omdat haar longcapaciteit maar twintig procent meer bedraagt. Ondanks haar ziekte laat Sien niet gauw de moed zakken.

"Ik heb een hele tijd moeten revalideren, en toen ik terug thuis kwam, heb ik besloten om mij op andere manieren te engageren. Ik ben gemeenteraadslid voor Groen, ik maak deel uit van het bijzonder comité van de sociale dienst, en ik ben vrijwilliger geworden bij de lokale Hart boven Hard-werking."

Sien vindt dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan het geheel. Datzelfde principe bracht haar ertoe om mondmaskers te beginnen naaien, éérst voor haar ­eigen zorgverleners en toen voor anderen. 

"Dagelijks komt er een thuisverpleegkundige over de vloer, en een kinesiste. ‘Zij vertelden me dat er een tekort aan maskers dreigde. Ik naai nogal graag. Ik maak veel van mijn kleding zelf, omdat je niet makkelijk kleren vindt voor rolstoelpatiënten."

De Facebook-groep "Mondmaskers Naaien" die Sien startte, telt intussen al meer dan vijfduizend leden. De groep is nu aan het stikken voor het ziekenhuis van Torhout. 

Sien vindt het belangrijk om te vermelden dat zij een D.O.P.-proces loopt, zodat "anderen die jullie begeleiden misschien ook wat meer geloven in hun eigen mogelijkheden. Wie niet kan naaien, kan misschien wel eenzame mensen opbellen bijvoorbeeld." 

Het volledige artikel uit De Standaard kan je hier lezen.