Het ‘nieuwe normaal’: een terugblik op de lockdown

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  02/07/2020
Het ‘nieuwe normaal’: een terugblik op de lockdown

“Mijn toekomst gaat weer open”

Dat zijn de eerste woorden van Thomas toen hij hoorde van zijn D.O.P.-medewerker dat hij terug ‘live’ kan samenkomen met zijn steungroep om verder te werken aan zijn ondersteuningsplan.  Binnenkort studeert hij af en nu kunnen weer contacten gelegd worden om zijn plan in realiteit om te zetten.

Directeur Geert D’haene aan het woord: “Tijdens de coronacrisis gingen onze medewerkers op een creatieve manier aan de slag via videocalls en telefonische hulpverlening om de DOP-processen verder te zetten. We zijn blij dat we onze comeback kunnen maken en nu ook weer gesprekken kunnen plannen thuis of op contactpunten. Bij een aantal mensen ligt dat nog moeilijk en laten we personen van buiten de eigen bubbel deelnemen aan het gesprek via videochat of telefoon. Er wordt altijd wel een oplossing op maat gevonden” (vanuit  een dienst ondersteuningsplan).

‘Gewoon als het kan, speciaal als het niet anders kan’, dat werd de algemene regel binnen het VAPH vanaf 15 juni. Toen zetten de Nationale Veiligheidsraad en de Vlaamse Taskforce Zorg het licht op groen om richting het ‘nieuwe normaal’ te gaan. 

Je kan het volledige persbericht van het VAPH met verschillende ervaringen uit de sector hier nalezen.