Coeur Couvert, West-Vlaamse horeca met een hart.

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  01/03/2017
Coeur Couvert, West-Vlaamse horeca met een hart.

 

 

COEUR COUVERT - 1 EURO PER TAFEL VOOR EEN HART VOOR WEST-VLAANDEREN

Coeur Couvert is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen in samenwerking met Horeca West-Vlaanderen en Vives Hogeschool Kortrijk ten voordele van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.

Via ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ steunde het Streekfonds de voorbije 10 jaar al meer dan 300 projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen. In totaal werd er zo al om en rond de 1.200.000 euro aan financiële steun gegeven, of net iets meer dan 1 euro per West-Vlaming. Met de campagne ‘elk één’ wil het Streekfonds de komende maanden 1 euro per West-Vlaming verzamelen voor het goede doel.

Coeur Couvert is een eerste... grote actie om dit te helpen verwezenlijken. Meer dan 75 West-Vlaamse restaurants, bistro’s en andere horecazaken hebben zich geëngageerd om gedurende 2 maanden hun klanten uit te nodigen om 1 euro extra te betalen per tafel/rekening. Zij kunnen dat ter plaatse doen in de daartoe bestemde donatie-boxen. De volledige opbrengst van deze actie gaat naar projecten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen in kader van ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’.

Het concept van Coeur Couvert is geïnspireerd door het project STREETSMART dat al enkele jaren in Londen en later ook in Amsterdam, Parijs en enkele andere Europese steden liep. Met Coeur Couvert willen de initiatiefnemers tonen dat West-Vlaanderen – als eerste regio in Vlaanderen – niet alleen de maag maar ook het hart op de juiste plaats heeft.

De actie Coeur Couvert loopt van 1 maart tot en met 30 april 2017.

Coeur Couvert is een initiatief van het Streekfonds ism; Vzw Horeca West Vlaanderen en VIVES Kortrijk Business School met de steun van Atelier Pierre, Chocolaterie Van Parijs, Krant van West-Vlaanderen, Focus & WTV en Focus Advertising.

Coeur Couvert logo