Studiedag ergotherapie: cliëntgericht werken bij mensen met een verstandelijke beperking

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  17/05/2017
Studiedag ergotherapie: cliëntgericht werken bij mensen met een verstandelijke beperking

 

 

 

HOE STEMMEN WE ONZE ONDERSTEUNING ECHT AF OP HUN VRAAG?

De praktijk leert ons de aanwezigheid van een nieuwe tendens bij het werken met personen met een verstandelijke beperking. Waar vroeger de therapeuten, begeleiding en familie beslissingen overnamen, merken we dat de persoon met een verstandelijke beperking de regie meer in eigen handen (wil) nemen.

Dit heeft uiteraard gevolgen voor de werking in de praktijk. Nieuwe initiatieven en ondersteunende diensten melden zich aan, zoals de persoonsvolgende financiering (PVF) en de diensten ondersteuningsplanning (DOP). Zij ondersteunen de cliënt in dit complexe verhaal van hun eigen regie.  

Naast de nieuwe initiatieven verandert ook de werking van de therapeut. We komen naast de cliënt (en zijn omgeving) te staan, en bouwen nieuwe creatieve initiatieven uit om op hun vraag in te gaan.

Tijdens deze studiedag willen wij jullie hierin inspireren. Enerzijds wordt er, tijdens een plenair gedeelte, dieper ingegaan op de werking van de ondersteunende diensten, en hoe deze een aanvulling kunnen zijn op de bestaande werking. Anderzijds focussen de workshops hoofdzakelijk op praktische voorbeelden en toepassingen om cliëntgericht te werken bij personen met een verstandelijke beperking.

Wij richten ons tijdens deze studiedag op hulpverleners die werken met personen met een verstandelijke beperking.

Wanneer: donderdag 22 juni 2017

Waar: Campus Kantienberg - Voetweg 66, 9000 Gent

Inschrijvingsgeld: 95 euro (prijs inclusief lunch, drank en syllabus)

Klik hier voor meer info.