“Ik voel me geen buitenbeentje”

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  30/08/2017
“Ik voel me geen buitenbeentje”

Op het EK Blind voetbal zijn het spannende dagen voor de Belgian Blind Devils, de Belgische voetbalploeg voor slechtzienden.

En voor het eerst in de "blind voetbalgeschiedenis" speelt er een vrouw mee in de internationale competitie: Dorien Cornelis.

“Ik voel me nochtans geen buitenbeentje” vertelt ze in De Ochtend op Radio1.

 

BLIND VOETBAL

Blind voetbal speel je vijf tegen vijf. Alle spelers, behalve de keeper, moeten verplicht een blinddoek opzetten. Niet iedereen ziet immers even goed (of even slecht).

De keeper ziet wel, en geeft zijn medespelers aanwijzingen. “We voetballen op basis van gehoor” vertelt verdediger Dorien in De Ochtend.

In de bal zit een soort van klok die geluid maakt, en door vaak te trainen, weet je ook waar de goal zich bevindt. “Op de duur weet je je te situeren op het veld”.

Dorien speelt bij Anderlecht, en sinds een half jaar voetbalt ze ook bij de nationale ploeg. Ze is de enige vrouw in die competitie “En dat valt beter mee dan gedacht”.

Dorien voelt zich geen buitenbeentje tussen die mannen. “Binnen onze ploeg is de sfeer echt super”. Op het EK wordt er wel wat “fuzz” over haar vrouw zijn gemaakt, maar dat is altijd in de positieve zin, voegt ze toe.

Een kans om bij de eerste vier te geraken is er alvast niet meer. Maar een vijfde plaats zit er wel nog in.

Beluister hier het verhaal van Dorien Cornelis.