Infosessie 'mantelzorgers aan het werk'

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  22/11/2017
Infosessie 'mantelzorgers aan het werk'

Gezinnen met een kind met handicap staan voor heel wat uitdagingen. Ouders hebben nood aan informatie rond de handicap van hun kind, aan opvoedingsondersteuning, mogelijkheden naar ondersteuning voor hun kind en het gezin, ..

Hierbij dienen ze een evenwicht te vinden in de balans werk-gezin-zorg.

Omwille hiervan gaan ouders hun beroepsloopbaan tijdelijk ‘on hold’ plaatsen of beëindigen in functie van de zorg voor hun kind.  

Later willen ze hun beroepsloopbaan terug opnemen of gaat men op zoek naar mogelijkheden voor tewerkstelling.  Maar deze re-integratie in de arbeidsmarkt verloopt niet altijd evident.   

Het project ‘mantelzorgers aan het werk’ stelt zich als doel om ouders van een kind met een handicap of zorgenkind individueel te ondersteunen in deze re-integratie in de arbeidsmarkt en ze te begeleiden naar werkbaar, wendbaar en mantelzorgvriendelijk werk. 

Dit project is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Jobcentrum West-Vlaanderen, Magenta en Dominiek Savio en wordt ondersteund door het Sociaal Europees Fonds.

Dit project wordt voorgesteld op een infosessie. Deze infosessie gaat door op donderdag 7 december van 9u tot 11u in de Oude Melkerij, Stationsstraat 24, 8830 Hooglede. 

Meer informatie kan u vinden in bijlage. 

Mantelzorgers aan het werk - uitnodiging provinciale infosessies

Downloaden