D.O.P. West-Vlaanderen supportert voor het Tom Triatlon-team

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  20/06/2018
D.O.P. West-Vlaanderen supportert voor het Tom Triatlon-team

Op 23 juni 2018… Tom Triatlon neemt terug deel aan de Triatlon Brugge!

Martin neemt deel aan de Kwart Triathlon van Brugge. Maar niet alleen. Martin neemt Karen, Jens en Mathieu mee. Alle drie mensen met een beperking die samen met Martin de kwarttriatlon van Brugge zullen uitdoen. Deze drie mensen kunnen nauwelijks lopen, fietsen of zwemmen. Om hem de kans te geven de voldoening te kennen een triatlon uit te doen en de finish te halen neemt Martin hen persoonlijk mee.

Martin werd geïnspireerd door het verhaal van vader Dick en zoon Rick Hoyt en besloot het zelfde te doen en hier in Brugge deel te nemen aan de kwart triatlon.

Martin en het ganse Tom Triatlon Team willen graag alle “mensen met een beperking” de kans geven een triatlon uit te doen. Een keer ervaren wat het is om aangemoedigd door supporters en fans een wedstrijd lang alle aandacht te krijgen en de finish te halen. En samen met hen kunnen de begeleiders, die deze mensen dagelijks omringen met goede zorgen, meegenieten. De uiteindelijke doelstelling is dit project uit te breiden naar meerdere triatleten en voor meerdere mensen met een gebrek over de jaren heen.

De wedstrijd is de Kwart Triathlon van Brugge op 23 juni 2018. Het is de 15de keer dat deze triatlon georganiseerd wordt in en rond de stad Brugge.

Deze triatlon is momenteel de bekendste van België en trekt jaarlijks tot meer dan 7.000 bezoekers.

Tijdens de triatlon zwemt Martin met Karen 1.000 meter in de Brugse Lange Rij. Hij neemt haar mee in een rubberboot die hij achter zich aan sleept. Je kent Karen wel (Karen Northshield), zij is die jonge vrouw die op 22 maart 2016 zwaar gewond werd tijdens de terroristische aanslag in Zaventem en nog altijd in het hospitaal ligt. Daarna rijdt Martin met Jens 45 kilometer doorheen de Brugse polders, vast gegespt in een stoel vooraan een tandemfiets. En na de fietsbeurt loopt Martin met Mathieu 10 kilometer door de Brugse straten tot de finish in een speciaal gebouwde loopwagen. Jens en Marie zijn beide kinderen met een verstandelijke beperking.

STEUN TOM TRIATLON!

Donaties zijn altijd welkom op het rekeningsnummer BE79 0017 6929 3033

Bezoek zeker ook eens de website en volg alles op de voet via de blog.