Nieuwigheid op website Groene Zorg

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  15/10/2018
Nieuwigheid op website Groene Zorg

Steunpunt Groene Zorg lanceert vanaf vandaag een nieuwigheid op haar website. Vanaf nu kunnen zorgboerderijen die dat wensen hun aanbod hierop rechtstreeks bekend maken. Zo kan een zorggast eenvoudig en direct een zorgboerderij vinden.

Steunpunt Groene Zorg wil met dit initiatief inspelen op de behoefte van sommige zorgboerderijen om hun aanbod rechtstreeks bekend te maken bij de zorggasten. Zorggasten kunnen op hun beurt de regie in eigen handen nemen door zelf op zoek te gaan naar de dagbesteding die bij hen past.

HULPBOER VINDT ZORGBOERDERIJ

Het aanbod aan zorgboerderijen op de website is heel divers. Gemeenschappelijk is dat je er steeds taken kan uitvoeren met dieren of planten. Op een zorgboerderij kunnen mensen met een zorg- of een hulpvraag terecht voor een passende dagbesteding. Elke zorgboerderij kent zijn specifieke doelgroep. Zorggasten met een Persoonsvolgend Budget of een Persoonlijk Assistentiebudget kunnen dit inzetten op de zorgboerderij.

Een dagbesteding op een zorgboerderij heeft veel voordelen. Het bezig zijn in de buitenlucht doet je goed. Het contact met de dieren en planten brengt je tot rust. Zinvolle taken kunnen uitvoeren doet het vertrouwen in jezelf groeien.

Steunpunt Groene Zorg ondersteunt de betrokken zorgboerderijen op verschillende vlakken. Zij geeft hen onder meer vorming en informatie en helpt de zorgboerderijen zo om een kwaliteitsvolle werking uit te bouwen.

WIL JE GRAAG MEER TOELICHTING BIJ DEZE MEDEDELING?

Voor informatie over de nieuwigheid op de website kan je terecht bij Steunpunt Groene Zorg

Katlijn Vander Meeren : kvandermeeren@groenezorg.be - 0477/74.30.59 - www.groenezorg.be