Donderdag 2 april 2020 'Be Aut'hentic' op Wereld Autisme dag

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  02/04/2020
Donderdag 2 april 2020 'Be Aut'hentic' op Wereld Autisme dag

Mensen met autisme denken, voelen en communiceren anders. Da’s niet altijd makkelijk, maar wel altijd écht. Hun onverbloemde, unieke en aandachtige blik toont ons hoe kleurrijk de wereld kan zijn. Daarom deze warme en welgemeende oproep: wees gewoon wie je bent en toon ook jouw kleuren tot iedereen ze kent, Vlaamse Vereniging Autisme

Op de Wereld Autisme Dag zetten we graag de blog van Wervelkind in de kijker. Je leest er oprechte verhalen over wat het nu precies betekent om een kind met Autisme te hebben. 

"Ons meisje heeft geen slecht karakter, maar haar denken is helemaal anders dan het onze. Heerlijk logisch op bepaalde momenten, compleet onbegrijpbaar op andere momenten. Het is haar onmacht om onze complexe sociale regels, ons vaak dubbelzinnige boodschappen, ons chaotisch bestaan,... in te schatten en te begrijpen. Als onze chaos haar overspoelt,kan ze niet anders dan panikeren, brullen en wanhopig op zoek gaan naar duidelijkheid. De diagnose autisme is bijgevolg een diagnose dat een volledig gezin terroriseert en zeer zware gevolgen heeft. Het is een onzichtbare beperking waar je vaak geen erkenning voor krijgt, zelfs niet in het zorglandschap omdat deze diagnose echt onderkend wordt. (Frauke Cosaert)"