D.O.P. West-Vlaanderen klaar voor geleidelijke comeback

Dienst Ondersteuningsplan West-Vlaanderen  15/05/2020
D.O.P. West-Vlaanderen klaar voor geleidelijke comeback

Volgens de richtlijnen van het VAPH en de Veiligheidsraad zullen wij vanaf maandag 18 mei de normale werking van onze dienst stap per stap terug opstarten.

 

Wat betekent dit concreet voor onze cliënten en steungroepen?

  • Waar mogelijk en gewenst werken we voor onze D.O.P.-processen verder via videoconferentie of telefoon.
  • Face-to-face gesprekken zullen enkel gepland worden met de cliënt en zijn kerngezin (de eigen bubbel). Dit zijn personen die onder hetzelfde dak wonen. De plaats van het gesprek zal in onderling overleg met de D.O.P.-medewerker afgesproken worden. Dit kan thuis zijn of op een contactpunt.
  • Personen van buiten de eigen bubbel kunnen deelnemen aan het gesprek via videochat of telefoon.

 

Hoe verloopt het live gesprek dan?

  • Vóór het gesprek neemt jullie D.O.P.-medewerker telefonisch of via mail contact met jullie op om enkele veiligheidsafspraken te overlopen. Zo wordt er o.a. nagevraagd of de cliënt of andere personen van de steungroep symptomen van Covid-19 hebben of recent hebben gehad. In dit geval kan er geen face-to-face gesprek doorgaan.
  • We vragen dat jullie zelf een chirurgisch mondmasker kunnen voorzien. Als dit niet lukt, zorgt jullie D.O.P.-medewerker hiervoor.

 

Je hoeft verder zelf niets te doen. Jouw D.O.P.-medewerker zal je binnenkort contacteren om met jou te bekijken op welke manier het proces verdergezet kan worden.